Belediye tarafından 21-24 tarihleri arasında düzenlenen 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne valilik, festival kapsamında sahne alması planlanan Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi konserlerine ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa’ uygun olmadığı gerekçesiyle, Moğultay Mahallesi Sanat Sokak’tan Kışla Meydanı’na yapılacak olan yürüyüşe de ‘2022 yılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Güzergahı’na uymadığı gerekçesiyle izin vermedi. Ayrıca, konserlerin düzenleneceği stadyumun da o tarihlerde ‘Bakım ve onarım çalışması’ olacağı gerekçesi ile uygun olmadığı belirtildi. Yasak kararına festival tertip komitesi ve belediye başkanlarının tepkisi üzerine valilikte twitter hesabından açıklama yaptı. 

Açıklamada getirilen yasakların nedenleri şöyle sıralandı:

"Valiliğimizce, ilimizde düzenlenecek olan festivalin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde aşağıdaki tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır. 
Bu kapsamda ‘Grup İsyan Ateşi’ ve ‘Grup Yorum’ isimli müzik gruplarının il sınırları içerisinde toplu veya bireysel olarak düzenleyeceği konser, müzik dinletisi vb. adı altında gerçekleştireceği her türlü etkinliğe 2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüş Kanununun 17. Maddesi ve 5442 sayılı il idaresi kanunun 1l C maddesi kapsamında müsaade edilmemesine karar verilmiştir. Ayrıca festival programı dahilinde ilimiz Moğultay Mahallesi Sanat Sokak’tan Kışla Meydanı istikametine doğru yapılmak istenilen yürüyüş güzergahı 2022 yılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Güzergah Planı içerisinde yer almadığından uygun görülmemiştir.  İl Merkezimiz ve ilçelerimizde 4 gün boyunca sürecek festival programlarının geri kalan kısımlarında herhangi bir kısıtlamaya gidilmemiştir. 
Halkımızın huzur ve güvenliği için festival süresince gereken tüm tedbirler Valiliğimizce alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."