MUŞ (AA) - Muş Valisi İlker Gündüzöz, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi"nin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gündüzöz, mesajında, ecdadın canları pahasına koruduğu bu vatanın bırakılmış bir miras değil, parlatılarak daha ileriye götürülecek ve gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanet olduğunu belirtti.

Şehit kanıyla çizilen tarihin en yüce şeref ve gurur tablolarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünün kutlu olması dileğinde bulunan Gündüzöz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün huzur ve güven içinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı 107 yıl önceki aynı kararlı iradeyle korumaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum."