SERHAT OZAN YILDIRIM

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu  Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 2 şube müdürünün Atatürk mahallesinde bulunan Yeni Mili eğitim müdürlüğü hizmet binası  ile Atatürk Ortaokulunda yapılan Doğalgaz dönüşüm ve tadilat çalışmaları sırasında  her iki binadaki 2 kalorifer kazanını gizliden bir hurdacıya sattıklarının ortaya çıkmasından sonra  Tunceli valiliği ile milli eğitim müdürlüğünün sadece idari soruşturma başlatması ve bütün ısrarlara rağmen Adli soruşturma için  hiçbir girişimin olmamasına tepki göstererek konuyla ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak 2 şube müdürü hakkında yasal işlem başlatılmasını istedi.
CHP Tunceli milletvekili Polat Şaroğlu yaptığı açıklamada Tunceli valisi  ve Milli  Eğitim Müdürü  ile  defalarca  görüştüğünü ve İnşaat ile genel hizmetlerden sorumlu şube müdürleri S.K ile S.P hakkında sadece idari işlem başlatıldığı bakanlıktan konunun incelenmesi için müfettiş istendiği bunun dışında hiçbir farklı işlem yapılmadığını ve kendisinin bütün ısrarına rağmen  Adli soruşturma için gerekli başvurunun yapılmaması nedeniyle Cumhuriyet başsavcılığına başvurduğunu belirterek suç duyurusu dilekçesini gazeteciler ile paylaştı. CHP milletvekili Polat Şaroğlu'nun Tunceli cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu dilekçesinde şu bilgilere yer verdi;  " Ben Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekiliyim. Şüpheliler, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapmaktadırlar.  Tunceli ilinde  daha önce  özel “Uğur Okulları” olarak hizmet veren okul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmiştir. ve Yeni Milli milli eğitim hizmet binası ile Atatürk Ortaokulu olarak hizmet verecektir.  Bahse konu okul, ve idari binan  kalorifer sisteminden doğalgaz sistemine geçirmiştir. Bu işlemden sonra okulda ihtiyaç duyulmayan kalorifer kazanının Devlet İhale Kanunu ve ilgili yasal mevzuat doğrultusunda satışının yapılması gerektiği halde Şüpheliler kalorifer kazanı ve diğer malzemeleri Kuruma bildirmeden üçüncü kişilere sattıkları yönünde yazılı ve görsel medyada haberler yayımlanmıştır. Hatta haricen öğrendiğimiz kadarı ile Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde de Şüpheliler hakkında idari soruşturma başlatılmıştır. Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Şüpheliler hakkında adli soruşturmanın başlatılması istemi ile yaptığımız görüşmeler de sonuçsuz kalmıştır. Bu nedenle Tunceli Milletvekili oluşum ve Tunceli halkının haklarını savunmakla görevli oluşum da nazara alınarak Şüpheliler hakkında işbu şikayeti yapma zaruretim hasıl olmuştur. 
Şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak Şüphelilerin atılı eylemler ve tespit olunacak diğer eylemleri dolayısı ile cezalandırılmaları istemi ile iddianame tanzim edilmesini talep etme zaruretim hasıl olmuştur. Yukarıda arz ve izah ettiğimiz nedenler ve Savcılık Makamınızca resen tespit olunacak sebeplerle; Şüpheliler hakkında gerekli soruşturma yapılarak Şüphelilerin güveni kötüye kullanmak, görevi kötüye kullanmak, Kamu Kurumlarını Dolandırmak Suretiyle Haksız Kazanç Elde Etmek ve diğer suçlardan cezalandırılması istemi ile kamu davası açılmak üzere iddianame tanzim edilmesini saygı ile arz ve talep ederim. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANININ YANATLAMASI AMACIYLA TBMM bAŞKANLIĞINA SORU ÖNERGESİ DE VERDİ
CHP Tunceli milletvekili Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğünde 2 şube müdürünün karıştığı skandal ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına Mili eğitim Bakanının cevaplaması amacıyla verdiği soru önergesinde ise şu bilgilere yer verdi; "Tunceli’de ‘Özel Tunceli Uğur İlkokulu’ ismiyle eğitim öğretim faaliyeti yürüten ve geçtiğimiz yıl kapanarak Tunceli Merkez Atatürk Ortaokulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası olarak kullanılmaya başlanan binanın, onarım ve doğalgaz dönüşümü çalışmaları sonrası kullanılmaz hale gelen 2 kalorifer kazanının, Milli Eğitim Destek Hizmetleri ve İnşaat Birimi’nde Şube Müdürü olarak görev yapan S.P ile S.K isimli kişiler tarafından ihalesiz bir biçimde hurda olarak el altından satıldığı ve karşılığında aldıkları parayı zimmetlerine geçirdikleri iddiaları üzerine Tunceli Valiliği’nce idari bir soruşturma başlatılmasına rağmen bahsi geçen kişilerin Milli Eğitim Müdürlüğü’nde İş Sağlığı Güvenliği görevine kaydırıldıkları bilinmekte olup, bu iddialara dönük haberler basında yer bulmuştur. 
Buna göre;
1-    Söz konusu şube müdürleri hakkında Bakanlığınızca kapsamlı bir soruşturma başlatılmış mıdır, eğer öyle ise soruşturma ne aşamadadır. Başlatılmadıysa bunun sebebi nedir?

2-    Söz konusu kişilerle ilgili olarak zimmetine para geçirdikleri yönünde suçlamalar bulunmasına ve Tunceli Valiliğince haklarında bir soruşturma başlatılmasına karşın bu kişilerin görevden el çektirilmeyip, başka bir birimde görev verilmelerindeki amaç nedir?

3-    Haklarında, görevini kötüye kullanarak devletin parasını zimmetine geçirdiği yönünde güçlü iddialar bulunan bu kişilerin görevden alınması yerine başka bir birimde görevlendirilmelerini doğru buluyor musunuz? Bu kişiler  hakkında görevden alma işlemi başlatmayı düşünüyor musunuz?

4-    Zimmetine para geçirdikleri iddiasıyla suçlamaların odağında bulunan ve haklarında Valilik tarafından soruşturma başlatılan bu kişilerin ‘İş Sağlığı Güvenliği’ görevine getirilmeleri hangi mantıkla bağdaşmaktadır?

5-    Zimmetine para geçirdiği iddia edilen şube müdürlerinden birinin, geçtiğimiz dönemlerde Hakkari’den AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olduğu ve siyasi ilişkilerini kullanarak olayın örtbas edilmesi yönünde baskı kurduğu söylentileri doğru mudur?