MALATYA (AA) - Malatya'nın, Hekimhan, Kale, Doğanşehir ve Darende ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Hekimhan ilçesinde Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra kutlamaların yapılacağı Hekimhan Sakarya Ortaokulu'na geçildi.

İlçedeki çeşitli okullarından ilkokul ve anaokulu öğrencileri, 23 Nisan'ı halk oyunları ve dans gösterileriyle kutladı. Çocukların sergilediği gösteriler, izleyicilerden alkış aldı.

- Kale

Kale Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Ardından törene İzollu İlkokulu bahçesinde devam edildi.

Kale Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Belediye Başkanı Murat Koca, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mahir Özden, İlçe Emniyet Amir vekili Necmettin Budancamanak, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda öğrenciler şiirler okudu, gösteriler sundu.

Program öğrenciler arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

- Doğanşehir

Doğanşehir ilçesinde ise Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler'in çelenk sundu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Doğanşehir Vahap Küçük Meydanı'nda devam eden programda İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç ve İlçe Belediye Başkanı Durali Zelyurt, öğrencilerin ve vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Programda çeşitli okullardan öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterileri sundu.

Etkinliklere, Cumhuriyet Savcısı Fahri Cavit, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Samaraz, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Onur Kırcaer, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Darende

Darende ilçesindeki tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce'nin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Kutlamalar daha sonra güreş sahsında ilçedeki okulların katılımıyla devam etti.

Programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Çeşitli yarışmalar yapıldı, türküler seslendirildi, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

İlçede yapılan çeşitli etkinliklerde derece alan öğrencilere madalya ve çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından tören sona erdi.

Törene, Darende Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, İlçe Belediye Başkanı İsa Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Atıcı, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ufuk Kale, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.