ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Memiş, mesajında, vefa ve kardeşlik duygularının dalga dalga yayıldığı Ramazan Bayramı’na birlikte kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti.

Bayramların milletin manevi değerlerinin ve tarihin derinliklerinden gelen yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel yaşandığı müstesna günler olduğunu ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"İdrakiyle müşerref olduğumuz dini bayramlarımızda, özellikle yakınımızdakilerin fark edildiği ve gözetildiği, toplumda açılan yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden serpilip, geliştiği çok özel ve kutsal zaman dilimleridir. Bayramlarımız, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olduğundan hepimiz için büyük anlamlar taşımakta olup, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalıdır. Bayramlar, vefanın sırrı, hatırlamanın ve sadakatin zenginliğini, tanışmanın ve kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz zamanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle, rahmet iklimi olan mübarek Ramazan Bayram’ınızı en içten duygularımla kutluyor, bayramın, başta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere, tüm İslam coğrafyasına, sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, bütün hemşerilerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum."