ERZURUM (AA) - Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve belediye personelleri Kızılay Haftası nedeniyle kan bağışında bulundu.

Türk Kızılay ekiplerince, "Kızılay Haftası" dolayısıyla belediye hizmet binası önünde oluşturulan stantlarda, Orhan ve belediye başkan yardımcıları, personeller ve meclis üyeleri kan bağışının önemine dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak için bağışta bulundu.

Belediye Başkanı Orhan, burada yaptığı açıklamada, kan bağışının önemine değinerek herkesin bir kana ihtiyaç duyabileceğini unutmaması gerektiğini aktardı.

"Kan bağışı, can bağışı" sloganıyla herkesi kan vermeye davet ettiklerini belirten Orhan, şöyle konuştu:

"Unutmamalıyız ki, kan anonsları hep başkaları için yapılmaz. Gün gelir hepimiz kana ihtiyaç duyabiliriz. Dolayısıyla bu bilinçte olmamız ve kan bağışını hem kendi sağlığımız, hem de toplum sağlığı için alışkanlık haline getirmeliyiz. Burada başlıca amacımız toplumun dikkatini kan bağışına çekmekti. Çalışma arkadaşlarımızı ve yanı sıra Aziziyeli hemşehrilerimizi de bu yolla kan bağışına teşvik etmeyi istedik. İşbirliği yaptığımız Türk Kızılay’ımıza, kan bağışında bulunan çalışanlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Belediye personellerinin kan bağışında bulunduğunu gören ilçe halkı da kampanyaya destek verdi.