“Tezkereye Hayır!” başlığıyla yapılan açıklamada, “Bugün “ulusal güvenlik” adı altında iki yıl daha komşu ülke ve halklarla savaş içinde olup olmayacağımız oylanacaktır.

İçeride giderek güç kaybeden, bu nedenle dış politikada sözde anti-emperyalist bir politika izliyormuş havasında sağa sola efelenen Erdoğan’ın dışarıda daha fazla savaş politikasına sarılmasına olanak verecek tezkereye “hayır” oyu vermeyenler Erdoğan’ın bu vebaline ortak olacaklardır” denildi.

Savunma ve güvenlik harcamalarına ayrılan bütçenin yüzde 30 artışına tepki gösterilen açıklamada, “2022 yılı savunma ve güvenlik harcamalarına ayrılan bütçenin 2021’e oranla yaklaşık yüzde 30 artması ile kayıtlara geçmeyen tüm ‘gizli harcamalar’ı emekçilerin yaşadığı yoksulluk ile birlikte düşündüğümüzde savaşın, savaş sanayine harcanan her kuruşun emekçilerin sofrasından eksilen ekmeği, giremediği işi, okutamadığı çocuğu olduğunu da unutmayalım.

Ülke ve bölge barışına hizmet etmeyen aksine savaşçı politikaların hızlanmasına neden olan tezkereye yol vermeler son bulmalıdır. Özellikle bugün tezkereye hayır demek tek adam iktidarına son verme iddiasında olan meclisteki partilerinin boynunun borcudur.

Yıllardır uzatılan, işçi ve emekçilere ölüm, acı ve yoksulluktan başka bir şey getirmeyen tezkereleri ve savaşçı politikaları engelleyecek olan işçi ve emekçilerin mücadelesi olacaktır” denildi.

MİLLETVEKİLİ ŞAROĞLU'NA ÇAĞRI!

CHP Milletvekili Polat Şaroğlu’na da tezkereye hayır demesi yönünde çağrı yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “İlimiz milletvekillerinden HDP milletvekili Alican Önlü'nün hayır oyu vereceği açıktır. CHP milletvekili Polat Şaroğlu'na da basın aracılığıyla sesleniyoruz: Dersim halkı tarih boyunca olduğu gibi bugün de savaş değil barış, savaş tezkerelerine değil barış tezkerelerine EVET denilmesini istiyor!.”