SERHAT OZAN YILDIRIM

716 gündür kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sürüyor. Abla Aygül Doku, Gülistan'ın kaybolmasında sorumlu olduğu iddia edilen Rus uyruklu eski erkek arkadaşı Z.A.'nın polislikten ihraç edilen üvey babası Engin Yücel hakkında, kamu görevlisi sıfatıyla elde ettiği bilgileri, sosyal medya hesabından paylaştığı için şikayette bulundu.


İKİ DOSYA BİRLEŞTİRİLDİ
Yücel de abla Doku'nun ev eşyalarına zarar verdiği ve kendisini tehdit ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Karşılıklı şikayetler sonucu iki dosya birleştirildi, karar duruşması bugün görüldü. Davaya, Engin Yücel katılmazken, kayıp üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun babası Halit, annesi Bedriye Doku ile avukatları Fatma Kalsen ve Kenan Çetin katıldı.

Tunceli 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, mahkeme başkanı ilk olarak savcıdan mütalaasını istedi. Mahkeme savcısı mütalaasında sanık Engin Yücel'in, Gülistan Doku’ya ait kişisel verileri sosyal medyada ifşa ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Daha sonra söz alan Doku ailesinin avukatı Fatma Kalsen ve Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin, savcının mütalaasını yerinde bulduklarını ancak Aygül Doku ile ilgili mütalaayı kabul etmediklerini, Aygül'ün kaybolan kız kardeşiyle ilgili olarak sanık Yücel'in evinde kriminal inceleme yapılmadığı iddiasıyla bu duruma tepki gösterdiğini ve beraatini talep etti.
ABLA DOKU'YA DA PARA CEZASI
Mahkeme başkanı tarafları dinledikten sonra kararını açıkladı. Mahkeme kararında sanık Engin Yücel’in Gülistan Doku'ya ait kişisel verileri sosyal medyada ifşa ederek ve yayma gerekçesiyle toplamda toplam da 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.  Abla Aygül Doku’ya tehdit suçundan 5 ay hakaretten mala zarar vermekten 2200 TL adli para cezası uygulandı.

‘ADALET BİZİM İÇİN İŞLEMEDİ’

Anne Bedriye Doku, “ İki yılı geçti gencecik kızımdan bir haber yok. Biz öldük resmen, umutlarımızı elimizden aldılar” dedi.

‘ENGİN YÜCEL’E VERİLEN CEZAYI DÜŞÜK BULDUK’

Duruşma çıkışında açıklama yapan ailenin avukatı Fatma Kalsen,” Müvekkilimiz Aygül Doku, hakaret, mala zarar verme suçundan yargılandı. Sanık Engin Yücel’de Gülistan Doku’nun kişisel verilerini ele geçirme ve yayma suçundan ötürü cezalandırılmasına karar verildi. Bizce verilen karar müvekkilimiz Aygül Doku ile verilen kararın vicdani ve hukuki olmadığını düşünüyoruz. Ailenin feryatlarına hepimiz tanıklık yaptık. 2 yıldır kızlarının kaybolmasına dair herhangi bir somut gelişme yok. Biz Engin Yücel’e verilen cezayı gerçekten çok düşük bulduk” şeklinde konuştu.

Tunceli Barosu Başkanı Kenan Çetin ise Gülistan Doku dosyasında ilk günden beri ailenin hukuki yönden yanında olacaklarını belirtti.

Daha sonra anne Bedriye Doku, kentteki kadın platformalarıyla birlikte adliye binasının girişinde Gülistan’ın fotoğraflarıyla oturma eylemi gerçekleştirdi.