Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyan Pir Sultan Dersim Şube Başkanı Ekber Kaya, “Ankara merkezli 6 kentte gerçekleştirilen operasyonda ESP Ankara İl Başkanı Mehmet Ali Tosun, SGDF MYK üyesi Şükran Yaren Tuncer, HDK Genel Meclis üyesi Gökçe Otlu, Ankara Tıp Öğrenci Kolu’ndan Şirvan Çeliker, Barış Akademisyenleri Sibel Bekiroğluile Mehmet Mutlu’nun aralarında olduğu 18 ESP ve SGDF üyesi gözaltına alındı.

  4 gündür gözaltında tutulan sosyalistler için 4 günlük ek gözaltı süresi verildi” dedi.

Uygulamaların demokrasi ve özgürlük güçlerine ilişkin örgütlü bir saldırı olduğunu söyleyen Kaya, “Rejim biliyor ki sonu işçi sınıfı ve halklarımızın örgütlü başkaldırısındadır. İşçilerin, kadınların, gençlerin, LGBTİ+’lerin, Kürtlerin, Alevilerin ve ulusal toplulukların birleştik antifaşist mücadelesindedir” diye konuştu.

AKP-MHP iktidarının toplumun muhalif kesimlerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini belirten Kaya, “Bu saldırılar yeni değildir. Saray rejimi 2015 yılında Suruç katliamıyla başlattığı çöktürme planıyla işçi ve emekçilere onlarca katliam, devrimci-demokratik güçleri teslim almak için sayısız gözaltı ve tutuklama saldırısı gerçekleştirmiştir. Hiçbiri başarıya ulaşamamıştır. Bilinmelidir ki, faşizme karşı özgürlük mücadelemiz her koşulda sürdürülecektir. Bu mücadeleyi özgürlüğe olan inancımızla, halklarımıza olan bağlılığımızla ve devrimci dayanışmaya olan güvenimizle büyüteceğiz. Faşizmin saldırılarını birleşik mücadelemizle aşacağımızı, bu iktidarı el birliğiyle hak ettiği yere göndereceğimize inanıyoruz.

Bu inançla gözaltı saldırılarını lanetlerken ESP ve SGDF ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz.

Gözaltına alınan ESP ve SGDF üye ve yöneticileri derhal serbest bırakılsın!” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)