DER-KAB (Dersim Katı Atık Birliği) tarafından Dersim Sütlüce’de yapılmak istenen katı atık tesisinin açıklanan bilirkişi raporunda yaklaşık 55 bin ağacın kesilmesi öngörüldüğü proje alanının, orman alanı olduğunu, tesisin inşa edilmesi durumunda insan sağlığının, su kaynaklarının, bölgedeki tarım ve hayvancılığın olumsuz etkileneceğini belirtilmişti.
CHP Dersim, DER-KAB (Dersim Katı Atık Birliği) tarafından Dersim Sütlüce’de yapılmak istenen katı atık tesisinin yapılmasına ilişkin kararını açıkladı. Kararın açıklandığı basın açıklamasına CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, CHP Dersim İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yoluk ve CHP Dersim Kadın Kolları Başkanı Handan Kahraman Şanlı katıldı.
“PROJE LOKASYONU UYGUN DEĞİLDİR”
CHP Dersim İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, “Tunceli Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi ilimiz için gerekli ve önemli bir projedir, projeye karşı değiliz ancak Tunceli Katı Atık Bertaraf Projesi’nin yapılacağı alanın ağaçlık bir alan olması, yüksek miktarda ağaç kesimi söz konusu olması nedeniyle doğa ve çevre konusunda duyarlı olan partimizin program ve ilkeleri ile çelişmektedir. Proje lokasyonunun uygun olmadığı tarafımızca değerlendirilmiş olup, projenin yerinin değiştirilmesi konusunda gerekli girişimlerde bulunulmasına oy birliğiyle karar verilmiştir” dedi.
“PROJEDEN VAZGEÇMEDİK YER DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIZ”
Projeden vazgeçmenin değil yer değişikliği için çaba harcayacaklarını söyleyen CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, “Böyle bir projenin kaybolmasından yana değiliz doğayı kurtardık ama vahşi deponun devam etmemesi ve böyle bir projenin ilimize kazandırılması konusunda da elimizi taşın altına koyacağımızı belirtmek isteriz” diye konuştu.