BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi Oktay Çağatay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çağatay, kutlama mesajında, bugün küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 98. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Kahramanlığı dillere destan olan ecdadın bin bir fedakarlıkla kazandığı sayısız başarı ve galibiyeti taçlandırarak cumhuriyeti armağan ettiğini kaydeden Çağatay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet kolay kazanılmamıştır. Nice sancılı süreçten geçen halkımız canı pahasına ülkesini savunmuş, bu devletin küllerinden istiklal ve istikbal meşalesinin ateşini yakmıştır. Milletin iradesini temsil eden cumhuriyet, Türk milletinin azim ve kararlılığı sayesinde nice nesillere örnek olacaktır. 29 Ekim 1923'de aziz milletimiz ve ecdadımızın yedi düvele destan gayret ve çabasıyla atılan cumhuriyetin temelleri yine milletinin azim ve kararlılığı, gençlerinin sağlam ve dik duruşuyla ilelebet ayakta kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyeti bize armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Değerli halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."