BİNGÖL (AA) - Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ekinci, mesajında, sansürün kaldırılışının miladı olarak kutlanan bugünün, basın mensuplarının daha uygun koşullarda ve özgürce görevlerini yapabilmeleri açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti.

Basın kuruluşlarının, dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirilmek gibi önemli bir görev üstlendiklerini kaydeden Ekinci, basının şeffaf ve katılımcı yönetimin temel araçlarından ve çoğulcu sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu aktardı.

Ekinci, şunları kaydetti:

"Bilgi ve teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde yeni iletişim imkanları artarken, toplumun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı daha fazla önem kazanmaktadır. Toplum ile devlet arasında köprü olma görevini üstlenen basın camiasının değerli mensupları, her türlü mevsim ve iklim şartlarında, yeri geldiğinde hayatlarını bile tehlikeye atarak görevlerini özveriyle yerine getirmektedir. Basınımızda sansürün kaldırılışının yıl dönümü vesilesiyle mesai kavramı gözetmeden ve basın meslek ilkelerinden taviz vermeksizin özverili bir şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."