Dersim Tanıtım Günleri İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında başladı. Bu yıl ilk kez düzenlenecek etkinlik 2 Ocak tarihine kadar sürecek.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik ve DEDEF Başkanı Özkan Tacar’ın da katılımıyla açılışı yapılan etkinliğe İBB yetkilileri, siyasi parti milletvekilleri, çeşitli kurum temsilcileri de destek verdi.

“Dersim’e Dönün; Topraklarınıza Ziyaretlerinize Sahip Çıkın!”

Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, açılışta yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Dersimlilere düşen bir görev var değerli dostlar; Dersimliler ayak izlerinin gözyaşlarını silmek adına, dağın zirvesinde öten kuşuna, kuruyan çeşmesine, önünü kapatmak isteyen baraj anlayışına karşı mutlaka tarlasına, taşına, toprağına, köyüne, ziyaretlerine hepsine sahip çıkmak zorunda.

Sizlere son bir görev düşüyor; ya ayak izlerinizin gözyaşlarını sileceksiniz ya da bugün doğan bütün çocuklarımızın kültürünü, doğasını bizi yok etmeye çalışanlara teslim edeceksiniz. Sizlerden beklentimiz; Dersim’e dönün, Dersim’e ikametinizi alın. Köyünüze, toprağınıza, ziyaretlerinize sahip çıkın.

Bir araya gelip doğaya ve cana yaşama hakkına olan saygımızla bizi yok etmeye çalışanları geri püskürtmemiz lazım. Yeni bir dünya mümkün. Hepinizi bu yeni dünyada buluşmak üzere selamlıyorum.”

Başkan Maçoğlu, "Etkinliği düzenleyen Dersim Dernekleri Federasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve emeği geçen, katkı sunan tüm dostlara, yoldaşlara teşekkür ederiz" diyerek sözlerini tamamladı.

  1. Dersim Tanıtım Günleri’nde kurulacak stantlarda Ovacık Doğal Kooperatifi Ürünleri, Dersim’e ait birçok çeşit ürün satılacak, kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek. Alanda aynı zamanda diğer kurumlara ait çadır ve stantlar da açılıyor.

Etkinlikte sanatçılar sahne alırken, yazarlar da kitaplarını imzalayacak.

(Haber Merkezi)