Sayın Valimizi makamında ziyaret ettik. Geldiklerinde ‘hayırlı olsun ’ziyaretine gazeteci arkadaşlarla birlikte gitmiştik. Uzun zamandı, Sayın Valimizle, bir araya gelememiştik. Başarılı çalışmalarını yakından izliyorduk. Kısa sürede toplumda, olumlu, güvenli, izlenimler bırakmıştı. Ön yargısız, devlet adamlığı kimliği ile DERSİM Halkının, değerlerine, önem vermişti. Yakınlık duymuştu.
    Kendilerini ziyaret etmek, bize yansıyan, toplumsal sorunları, kendileriyle paylaşmak için Kadir MERKİTLE, makamında ziyaret ettik.
  Her zamanki nezaketiyle bütün misafirlerinde olduğu gibi bizi de kapıda karşıladı.
  Makamdaki, Televizyon, AYDA bebeğin,91 saat sonra deprem enkazından, Tunceli AFAT Müdürü, Cem ERDOĞAN tarafından toz toprak içinde, buluşmasını, çıkarılışını gösteriyordu. Sohbeti bırakmış, deprem tarihine düşen ölümsüz görüntüleri izliyorduk. Deprem olur olmaz, ekibi ile İzmir e koşan, AFAT müdürünün, başarılı etkili çalışmaları bizi gururlandırmıştı.
   Deprem felaketi yaşanır yaşanmaz. Tunceli’den, 2500 battaniye taşıyan araçlar, depremzedelere, ulaştırılmak üzere, İzmir’e, yola çıkmıştı. Sayın Valimiz, çabası olan ilçe kaymakamlarına, katkısı, payı olan iş adamlarına, hayırseverlere, teşekkür ediyordu.
   Depremlerde, felakete, yıkımlara, yol açan eksiklikleri, konuştuk. Çöken binalardaki tedbirsizlikleri, bunun için yapılacak çalışmaların, hazırlıkların,  önceliğini, önemini, konuştuk.

    Dünyanın, yaşadığı bu tarihi süreçte, sağlık konusundaki çalışmaları, ilimizde, yapılan başarılı sağlık hizmetlerini, Sürekli yapılan denetimleri, Sayın Valimizin, halka, yaptığı çağrıların, önemini, önceliğini, paylaştık.
   Aile Hekimliğinin, sağlık hizmetlerinde, önemli bir payı olduğunu, ilimizde, merkezi bir yerde, hizmet veren AİLE HEKİMLİĞİNİN, yoğun hasta kabul ettiğini, hizmetleri yürüttükleri yerin, mekânın, bu önemli sağlık kurumu için, uygun olmadığını, çok dar olduğunu, muayene odalarının, aydınlık, mesafeyi koruyacak genişlikte, olmadığını, her an bir vakaya, yol açabilecek, bir konumda olduğunu, ifade ederek, yeni, hizmete açılmış, diş tedavi hastanesinin, boş konumda olan, orta bölümüne, nakledilmesinin, daha sağlıklı uygun olabileceğini, kendilerine arz ettim.
    Sayın Valimiz, Eski Sağlık Müdürlüğünün, bitişiğindeki eski sağlık ocağının, yerinde, yeni bir bina yaptırarak, AİLE HEKİMLİĞİNİN, oraya taşınmasını uygun gördüklerini, yeni diş hastanesinde, girilecek müstakil bir kapının olması halinde, oranın da düşünülebileceğini, ayrıca arka taraftaki sağlık ocağı binasının, bir katının da düzenlenerek tahsis edebileceğini ifade ettiler.
    Sayın Valimiz, köylere,  ihtiyaçları olan yol su, kanalizasyon hizmetlerinin yeterince gitmediğini, bunlara öncelik vereceklerini, öncelikle ihtiyacı olan köylere, hizmet götüreceklerini ifade ettiler.
   Sayın Valimizin, devlet kurumlarında çalışan görevlilerin, çalışmaları, halkla, vatandaşla, ilişkileri hakkında yayınladığı genelgenin, halk tarafından çok beğenildiğini, vatandaşın, devlet kurumlarına başvurularında daha yakın ilgi görecekleri, daha emin güvenli olacakları, tepkilerini kendileriyle paylaştım.
    Sayın Valimiz, inandığı ilkelerden taviz veremeyeceğini, yasalar çerçevesinde, herkese eşit mesafede olacağını, yapılacak ihalelerin açık şeffaf yapılacağını, devlet kurumlarına, geçici personel alımının kurayla yapılacağını, ifade ettiler.
    Salgınla ilgili, halkın kurallara titizlikle uymasında ısrarcı olacaklarını, denetimlerin sürekli yapılacağını, halkın içinde olacaklarını ifade ettiler.
   Sayın Valimizin, fazla zamanını almak istemediğimizi ifade ederek izin istedik. Misafirlerini kapıya kadar uğurlayan Sayın Valimiz, bekleyen yeni misafirlerini de kapıda karşıladı.