KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şube üyeleri, Sağlık Bakanlığı’nın 1 Ocak 2015 tarihinde Cumartesi günleri ‘nöbet’ adı altında Aile Sağlık Merkezi (ASM) ve Toplum Sağlık Merkezi’ne (TSM) getirilen Cumartesi günleri zorunlu nöbet uygulamasına karşı basın açıklaması gerçekleştirerek iş bırakma eyleminde bulundu.

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şube üyeleri de bu karara destek verdi. SES Dersim Şubesi üyeleri, Halk Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.  “1.basamakta uygulanmaya konan hafta sonu nöbetleri yok hükmündedir, nöbetlere gitmiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada şube üyeleri adına basın metnini Dr. Ali Rıza Kük okudu.

Kük, AKP iktidarının sağlıkta dönüşüm programı adı altında yürüttüğü piyasalaştırma ve çalışanlara yönelik esnek ve kuralsız çalıştırma uygulamalarının artarak sürdüğünü ifade ederek, yapılan uygulamalardan Aile Sağlık Merkezi’nin ve Toplum Sağlık Merkezi’nin de nasibini aldığını söyledi.

Yetkililerden açıklama değil, halkın ve sağlık çalışanlarının taleplerine kulak vermesini ve sorunları çözecek adımları atmasını beklediklerini söyleyen Dr. Kük, “Biz sağlık ve sosyal hizmetler alanında örgütlü sendika, oda ve dernekler olarak; birinci basamakta özveri ile sağlık hizmeti sunan emekçilere dayatılan fazla çalışma, angaryaya ve baskılara karşı bugün hizmet üretmiyoruz. AKP İktidarının halkın sağlığını hiçe sayan, sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran ve köleleştiren uygulamalara karşı mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.

Dr. Kük’ün açıklamasının ardından sağlık emekçileri sessizce dağıldı.