Hz. Mevlana diyor ki Dil mızraktan daha derin yaralar...

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Dersim soykırımı tartışmalarını savaş söylemleriyle yinelerken yeniden Türk Kürt, Alevi Sünni, Sağ Sol çatışmalarını canlandırmak istedi ancak Dersim bu oyuna gelmedi.

 

Kendine yakışanı yaparak provokasyona diz çökertti. Tekçi zihniyet bu kutsal topraklara işlemezdi çünkü bu topraklar Mezopotamya’nın bir parçasıydı.

Provokasyonun mayası tutmadı tutmayacakta çünkü biz ilk günden beri gençlik girişimi olarak şunu söylüyoruz. Gençler gelecekse gelecek barış olmalı, barış dedelerimizin nasihati idi bizlerin geleceğe emaneti olmalıdır dedik ve Kentimizde Toplumsal Barış için Gençlik girişimini oluşturarak geleceğimizi planlamak için bir araya geldik.

Evet girişim olarak Sayın Davutoğlunun Dersime geldiği gün sessizdik. Barıştan yana olana sözümüz yok çünkü çözümden yana olmayanlara sözümüz var. Bizlere sanal ortamdan BDP ve AKP’nin ortak kümesi diyenlere şu açıklamayı yapıyoruz. Bizim yani Toplumsal Barış için Gençlik Girişiminin işi siyaset düellosu değil barış kardeşlik birlik beraberlik temasıyla Dayanışma sevdamız vardır. Devlet Bahçelinin kentimize düzenlediği ziyarete dönük ise şunları ifade etmek isterim. Gelip aynı sözleri Dersimde söyleyince Devlet Bahçeli muradına erdi mi?

Girişim olarak bizde eş sözcüler olarak alanlardaydık ne oldu Kentimizin düzeni huzuru bozuldu bu hoşunuza gitti mi?

Devlet Bahçeli çıkan olaylarda bir polisin veya gencin yaşamını yitirmesiyle beraber bunun hesabını verebilecek miydi?..

Hayır bin kere hayır !!!

Her kesimin karşı olduğu ziyaret gerçekleşti. Ancak Ziyaret Amaçlı Provokasyon maskeli gezinin mayası tutmadı.

Ferhat Güven/ Dersim