Kent merkezinde kaldırımların yayalar tarafından rahatça kullanılabilmesi ve caddelerde trafik akışının rahatlatılması için zabıta ekipleri çalışma başlattı.

 

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde esnafın işgal ettiği yaya kaldırımlarını boşaltılması için çalışma başlattı. Şehir merkezinde yayaların kullanımında bulunan kaldırımlara eşya koyarak işgal eden esnafa yönelik tedbirler almaya devam eden Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar neticesinde kaldırım işgali yapan esnafları uyarırken, daha önce uyarıldığı halde kaldırım işgaline devam eden bazı esnaflara ise ceza yazıldı. Çalışmalarına ara vermeden devam eden ekipler, Kaldırımları yaya trafiğine açık tutmak için çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor.

 

Belediye Zabıta ekipleri, kaldırımları işgal etmenin Kabahatler Kanununa göre suç olduğunu belirterek, bu konuda esnaflara gerekli uyarıları tebliğ etti. Kaldırım işgaline 5 iş günü içerisinde son verilmesini isteyen ekipler, aksi takdirde cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Uygulama, vatandaşlardan da olumlu tepki alıyor.