Kırsal Kalkınma Programının yeniden açıldığını söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, “Yüzde 50 Hibe desteği ile İlimizde Tarımsal Üretim artarak devam edecek” dedi.

Kırsal Kalkınma Programı Kapsamında Ekonomik Yatırımlar ve Sulama Ekipmanları başvuruları başladı.

İl Müdürü Orhan Kaya, “Bakanlığımızca sağlanan yüzde 50 Hibe desteği ile yürütülen program kapsamında 9. Etapta 7 ekonomik yatırım projesi kabul edildi ve yeni açılan 10. Etap ile desteklemeler hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımları konusunda açıklama yapan İl Müdürü Orhan Kaya,  "Bakanlığımızca uygulamaya konulan her iki program ile kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alarak tarımsal üretimin miktar ve kalite olarak artışına büyük olanak sağlanacak. Bakanlığımız tarafından bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi ile ilgili yeni ve yarım kalmış tesisler ile hayvancılık işletmelerine inşaat ve makine desteği sağlanacak” dedi.

Kaya, “Su kaynaklarının giderek azaldığı, gelişen sanayi ve artan nüfus ile birlikte kaynak suya olan ihtiyaç her geçen gün artmakta olduğu dünyamızda, kaynak suların büyük bir bölümü tarımsal sulamada kullanılmaktadır. Ülkemizde de mevcut kaynak suların yaklaşık yüzde 70’inin tarımsal sulamada kullanıldığını göz önüne alırsak yetersiz olan su kaynaklarının kontrollü ve yeteri kadar toprağa verilmesi büyük önem taşımaktadır.  Bakanlığımız hibe desteği ile tarımsal sulamada modern yöntemlerin kullanımının yaygınlaştırılması ve sulanabilir tarım arazilerinin genişletilmesi ana hedeflerimiz arasındadır. Bakanlığımız tarafından yürütülen her iki programın tanıtımı için 6 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 13:30 da İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda yatırımcılarımız ve üreticilerimiz için bir toplantı düzenlenecek olup, tüm halkımız davetlidir” şeklinde konuştu.

İşte yatırımlar ve başvuru tarihleri:

Ekonomik Yatırımlar:

30 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar başvuruları başlamış olup başvurular www.tarim.gov.tr/TRGM internet adresinden online olarak yapılacaktır. Başvurular 29 Mayıs 2015 Cuma günü sona erecektir.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (No: 2015/16)

Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımları:

03 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında, Tarıma Dayalı Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımları başvuruları başlamış olup başvurular İl Müdürlüğüne yapılacaktır. 01 Temmuz 2015 Çarşamba günü başvurular sona erecektir.