Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ve Eşi Betül Taşkesen tarafından geleneksel hale getirilen “Doğum Günü” kutlamalarına bir yenisi daha eklendi.

Tunceli Çocuk Yuvasında kalan,  Sevda, Gamze, Mert, Ulaş ve Enver’in doğum günleri,  Betül Taşkesen`in ev sahipliğinde Vali konağında yapılan doğum günü partisi ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

dogum_gunu_ic1.jpg

Vali Konutunda düzenlenen çocukların doğum gününe, Vali Mustafa Taşkesen, eşi Betül Taşkesen, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, eşi Mihriban Keskin, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, eşi Yüksel Boztuğ, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Sinan Akdoğan, eşi Hatice Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, eşi Emine Kalayoğlu, kurum amirlerinin eşleri, Çocuk Yuvasında kalan çocuklar ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Çocuk Yuvasında kalan 47 çocuğunda davet edildiği doğum günü kutlama etkinliğinde, Betül Taşkesen, “yuvada kalan çocukların yalnız olmadıklarını hatırlatmak ve sevinçlerine ortak olmak için bu etkinliği düzenlediklerini, çocukları mutlu olduklarını görmek bizleri daha da mutlu ediyor, onlar bizim çocuklarımız, gerek eğitimlerinde gerekse sosyal yaşamlarında yalnız olmadıklarını görecekler” dedi.

dogum_gunu_ic2.jpg

Doğum günü partisinde çocuklar doyasıya eğlenip güne katılanlarla birlikte doğum günü pastasını kestiler. Doğum günü programında palyaçolar eşliğinde Aşuk- Maşuk gösterisi beğeniyle izlendi ve izleyenlerden büyük alkış aldı.

Eğlencenin akabinde protokoldekiler eşleriyle beraber çocuklara  çeşitli hediyeler vererek oyunlarına eşlik  ettiler ve çocuklarla birlikte  halay çektiler.