Bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Ticaret İl Müdürü Cevat Salman, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, ilde yılın ahisi seçilen Süleyman Arıkan,  yılın kalfası Özge Akın ve yılın çırağı Rojda Karabulut’u işyerlerinde ziyaret ederek plaket ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın mektubunu verdi.

Hafta kapsamında kent merkezinde uzun yıllardır esnaflık yapan vatandaşlara da plaket verildi.

Haftaya ilişkin açıklama yapan Ticaret İl Müdürü Cevat Salman, “Ülkemizde Ahilik Haftası olarak kutlanılan bu haftada ilimizde de mesleki hayatında uzun süre hizmet etmiş esnaflarımızı iş yerlerinde Esnaf Odası Başkanımızla birlikte ziyaret ettik. Hallerini, hatırlarını ve problemlerini sormak istedik. İlin ahisi, kalfası ve çırağı olarak seçtiğimiz esnaflarımızı da iş yerlerinde plaketlerini ve hediyelerini takdim ettik.  Ahilik haftasının Tunceli’deki esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum esnafımızın da bayramını kutluyorum” dedi.

Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice ise; “Ahilik Haftası dolayısıyla esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Onların yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı onları tebrik etmek istedik” diye konuştu.

Esnaflar da ziyaretlerinden ötürü Salman ve Belice’ye teşekkür etti.

img_1899-001.jpg

img_1914.jpg

img_1906.jpg