Elti Hatun Anaokulunda, takvimsel etkinlikler kapsamında yeni yıl için sınıf süsleme etkinliğine başka sınıfta öğrencisi olan iki velinin önce okul idaresine daha sonra da il milli eğitim müdürlüğüne yaptığı şikayetler nedeniyle süsler, il milli eğitim müdürlüğü tarafından toplatıldı.

Olaya tanıklık eden öğrenci velisi Fatoş Argın, okul çıkışı çocuğu okuldan almak üzere okul giriş bölümünde beklerken bir öğrenci velisi geldi bana dönerek, “Sizler bu görüntüden rahatsız olmuyor musunuz” diye sordu. İlk anda velinin neyi kastettiğini anlamadım. Neden rahatsız olduklarını sorduğumda şikayet eden veli, başka bir velinin de desteğini alarak yapılan süslemelerden rahatsız olduklarını çocuklarına Hristiyanlığın dayatıldığını, yeni yılın Hristiyan bayramı olduğunu ve olay ile ilgili milli eğitime şikayette bulunacaklarını söyledi” dedi.

yilbasi_ic.jpgVelilerin bu söylemleri üzerine tepki gösterdiğini belirten Argın, “bu tutumun insanları ayrıştırmak olduğunu okulda öğrenci ve öğretmenlerin iyi niyetli bir çalışma yaptığını, böyle bilinçli bir kasıt gütmeyeceklerini, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu söyledim” diye konuştu.

Argın daha sonra süslerin Milli Eğitim Müdürü tarafından söküldüğünü öğrendiğini dile getirerek, “Okullarda onca sorun var, bu sorunlarla ilgili herhangi bir şey yapılmazken yeni yıl süsünden rahatsız olan iki velinin şikayeti üzerine il milli eğitim müdürünün bizzat kendisinin okula gelerek süsleri kaldırtması biz velileri üzmüştür. Okulların sorunlarını çözmekle uğraşması gereken milli eğitim müdürünün çocukların astığı ufak süslere böyle bir müdahalede bulunmasını doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim Sen Şube Başkanı Süleyman Güler konuyla ilgili milli eğitim müdürüyle görüştüklerini belirterek, “Böyle bir süslemede kasıt aranmaması gerektiğini söylediğimizde milli eğitim müdürü de bizlerle aynı fikirde olduğunu ancak müfredatta böyle bir etkinlik olmadığını ve sorun çıkmaması için müdahalede bulunduğunu söyledi. Olayın takipçisi olacağız” dedi.

Öte yandan şikayet üzerine yeni yıl süslerinin kaldırılmasına tepki gösteren öğrenci velilerinin bir bölümü Elti Hatun Anaokuluna gelerek okulun giriş bölümünü süsledi.

Yeni yıl süslerinin basit gerekçelerle kaldırılmasına tepki gösteren öğrenci velileri, olayda art niyet olduğunu dile getirdi.