Açılışı Pülümür Kaymakamı Deniz Pişkin tarafından yapılan sergiye, Cumhuriyet Savcıları Emre Tekerek ve Mustafa Eker, kurum amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar katıldı. Öğrenciler, davetlileri sergiye kendi hazırladıkları davetiyelerle çağırdılar.

Sergide, YİBO Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerinin sınıf öğretmeni Pınar Aras Kaya’yla birlikte köyleri gezerek çektikleri “Yaşlılar ve Köyler” konulu fotoğrafları, Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Bilgi Çelebi rehberliğinde çalışma yapan öğrencilerin ahşap boya, karakalem, ebru, hamak ve yağlı boya çalışmaları yer aldı. Büyük beğeni toplayan çalışmalar, davetliler tarafından satın alındı.

sergi_ic.jpg

Kaymakam Deniz Pişkin, öğrencilere yeteneklerini geliştirecek bu tarz çalışmalarda öncülük eden öğretmenleri ve emek harcayarak ortaya son derece güzel eserler çıkaran öğrencileri tebrik ederken, sergideki çalışmaları oldukça beğendiğini ifade etti. Öğrencilerin minik elleriyle büyük emek vererek hazırladıkları serginin kendi hayal gücü yüksek dünyalarının bir yansıması olduğunu dile getiren Kaymakam Pişkin, düzenlenen serginin öğrencilere ortaya çıkardıkları işlerin güzelliğini ve hazzını yaşatması açısından da gelişimlerine olumlu katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: Pülümür Kaymakamlığı