Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri, refüjlerde, parklarda ve yeşil alanlarda bulanan bitkilerin genel bakım ve iyileştirme çalışmaları yaparak 2 bin adet bitki dikimi yapıldı.

Çiçeklendirme çalışmaları kapsamında, kentte bulunan park, yeşil alanlar ve orta refüjlerde Aster, Oya, Japon Ayvası, Berbaris, Muşmula, Taflan, Gül, Farekulağı, Kekik, Alev Çalısı, Lavanta, Yaprağı Güzel ve Küpeli adlı 2 bin adet bitki dikimi yapıldı.

yesil-alanlar_ic.jpgYeşillendirme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun ve Belediye Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun, yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlardan yeşillendirme çalışmalarına sahip çıkılmasını istedi.

Ekolojik belediyecilik anlayışıyla doğayla uyumlu yeşillendirme çalışmaları yapıldığını belirten Eşbaşkan Nurhat Altun, “Dersim’de var olan yeşili korumak ve yeşillendirme çalışmalarımız devam ediyor. Yeşillendirme çalışmalarımız kapsamında ekolojimize uygun bitki türlerinden 2 bin adet bitki dikimi yapıldı. Yeşil alanları koruma konusunda belediyemiz kadar vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Öte yandan havaların ısınmasıyla birlikte parkların ve yeşil alanların kullanımı arttı. Parkların sorunsuz olması, vatandaşların rahat kullanımı için sürekli bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın yeşil alanları koruma, duyarlı davranmasını ve yeşile sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.