Dersim Belediye Eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Dersim ekolojik planlama ve kentsel tasarım Projesi’nin önemli ayaklarından biri olan Moğultay Mahallesi’nin araç trafiğinin azaltılması ve yeniden düzenlenmesi, bazı yolların trafiğe kapatılarak yayalaştırılması kısmı için bu alanlarda bulunan esnafla bir araya geldi.

 Dersim Belediyesi, Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan kentin tümünü kapsayan peyzaj projesinin adım adım hayata geçirilmesi çalışmaları devam ediyor.

esnaf_ic-004.jpgBu amaçla düzenlenen toplantıya, Belediye Eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç,  Birim Müdürleri ve ilgili esnaf katıldı.

Burada konuşan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, kent ile ilgili projeleri birlikte planlama ve çözüm noktasında toplantılar aldığını belirterek, “Kent genelinde trafik düzenlenmesi, peyzaj çalışması ve yayalaştırma çalışmaları için esnaflarımızın görüş ve önerileri bizler için önemlidir. Seyit Rıza Meydanı ve bağlantı alanlarını cazibeli merkezi haline getirmeyi amaçlayan proje ile kent merkezinde nefes alabilecek alanların yaratması hedeflenmektedir” dedi.

 Başkan Bul, “Dersim ekolojik planlama ve kentsel tasarım Projesi’ kapsamında Munzur Nehri kenarında Uzunçayır Barajı’nın kuyruk kısmında yapılacak park alanı ile ilgili resmi kurumlarla görüşmelere devam ediliyor ve bu konuda ilerleme sağlandı. Projenin detayı önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak” şeklinde konuştu.

Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun ise, kentteki araç yoğunluğunun kaldırılması gerektiğini belirterek, “Bu projeyi hayata geçirerek bir çok zorluklar olacağını biliyoruz projemiz de, kent bütününde bisiklet yolları, parkların yenilenmesi, Sihenk Mahallesi’nden Munzur vadisine doğru sahil şeridinde yürüyüş yolların yapılması, yeni park alanlarının oluşturulması planlanmaktadır. Kentimize hazırlanan Ekolojik plan dâhilinde kentimiz artık Ekolojik Plan doğrultusunda şekillenecektir Bu doğrultuda etap etap hayata geçirmeyi planladığımız Ekolojik Planının ilk etabı cazibesini yitirmeye başlayan alanların trafiğe kapatılarak yayalaştırmasıdır. Bu yayalaştırma projesi, altyapı çalışmalarıyla başlayıp doğal malzemelerin kullanacağı yol, kaldırım, iş yeri önü, dükkan cepheleri kentsel donatı elemanları(oturma, dinlenme alanları) ve yeşil alanların olacağı şekilde devam edecektir” dedi.

Eşbaşkanların ardından İmar ve Şehircilik Müdürü Mahmut N. Özlütaş, tarafından hazırlanan “Dersim ekolojik planlama ve kentsel tasarım projesi’nin  sinevizyonla sunumu gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından esnaflar, görüş ve önerilerinin alınmasını anlamlı bulduklarını belirterek, yayalaştırma projesinin kent için önemli olduğunu dile getirdi.