Dersim Merkeze bağlı Atlantı Köyü Gidik Mezrası’nda Aydın Yıldırım ve eşi Emine’nin ikamet ettiği ev, 2 Mart günü gece saatlerinde sebebi henüz tespit edilemeyen yangında kullanılamaz hale geldi. Yangında canlarını zor kurtardıklarını belirten Yıldırım Ailesi, şu anda barakada yaşadıklarını ve kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini söyledi.

yangin_ic-013.jpgYangının gece geç saatlerde çıktığını ve son anda fark ettiklerini belirten Aydın Yıldırım, “Ben ve eşim duman kokusuna uyandık. Evimiz ve eşyalarımız itfaiyenin müdahalelerine rağmen tamamen yandı. Şu an barakada yaşıyoruz” dedi.

İki çocuklarının Elazığ’da yurtta kaldığını belirten Emine Yıldırım ise; “Evimizi devletin katkısıyla yapmıştık. Borçlanıp yeni eşyalar almıştık. Ancak çıkan yangında hepsi kül oldu. Biz, tavuk ve hindi yetiştiriciliği yaparak geçimimizi sağlıyorduk.  Yangının çıktığı gece, onlar yanmasın diye kümeslerini açtık. Hepsi kaybolup gitti. Şu anda çok çaresiziz. Ne başımızı sokacağımız bir ev ne de yapabileceğimiz bir şey var” diye konuştu.

Jandarma ekiplerinin inceleme yaparak tutanak tuttuğu yangının nedeni henüz tespit edilemezken aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

yangin_ic1-004.jpg