İlimizde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Munzur Adrenalin Doğa ve Hava Sporları Kulübü ile Uzungöl Outdoor sporcuları tarafından merkeze bağlı Köklüce Köyü yakınlarındaki bin 200 rakımlı tepeden yamaç paraşütü etkinliği gerçekleştirildi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er, kurum amirleri ile vatandaşların izlediği etkinlik, sporcuların Atatürk Mahallesi’nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı’na yaptıkları inişle sona erdi.

“Tanımakla Başlar Her şey!, Evde Kal Tunceli!” pankartlarının yanı sıra Türk Bayrağı da açan sporcuların gösterisi beğeni topladı.

Etkinliğin sonunda konuşan Vali Tuncay Sonel, kentin artık huzur şehri haline geldiğini belirterek, “Burada yamaç paraşütü yapılacak, rafting yapılacak, gondollar, gezi tekneleri, su kayağı olacak dendiğinde bazılarımız buna pek inanamazdı. Ancak şimdi şehrimizde su sporları, doğa sporları yapılıyor. Bunlar da bizi gururlandırıyor” diye konuştu.

101 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak kurtuluş savaşının ilk meşalesini yaktığını dile getiren Vali Sonel, “Bu özel ve anlamlı günde bize bu toprakları vatan yapan ecdamızı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, hayatlarını, canlarını bu vatana feda etmiş tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle; şükranla yad ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Sonel, etkinlikte emeği geçenlere de teşekkür etti.

Vali Sonel’in konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

yamac-parasutlu-19-mayis-kutlamasi-(1).jpgyamac-parasutlu-19-mayis-kutlamasi-(3).jpgyamac-parasutlu-19-mayis-kutlamasi-(6).jpg