Tunceli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Yüce, Viyana Doğa Tarihi Botanik Bölümü Müdürü Dr. Ernst Vitek, Viyana S.O.S. Munzur Aktivistlerinden Zeynel Duman ve Hasan Sönmez, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Makam odasında gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, konuklarına Aktuluk Kampüsü ve Üniversitenin mevcut durumu hakkında bilgi verdi.

 Mart ayında Rektörlük Makamında gerçekleştirilen basın toplantısıyla Tunceli yöresine ait iki yeni kenger türü uluslararası yayınla dünyaya tanıtılmıştı. Yrd. Doç. Dr. Ebru Yüce, Tunceli yöresi kengerleri üzerindeki bilimsel çalışmalarını Viyana Doğa Tarihi Müzesi Botanik Bölümü Müdürü Dr. Ernst VITEK ile gerçekleştirmişti. Viyana Doğa Tarihi Müzesi Botanik Bölümü çok geniş bir bitki envanterine sahip (yaklaşık 5 milyon) önemli bir birim. Birlikte çalışma yapılan Dr. E. VİTEK ise dünyada özellikle kenger konusunda uzman bir bilim adamı.

2011 yılında S.O.S. Munzur Aktivistleri’nin daveti üzerine Viyana Doğa tarihi Müzesini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un Müze yetkilileriyle işbirliğine yönelik bir protokol imzalamıştı. Türkiye’de, verilerin karşılaştırabileceği kaynakların az olmasından dolayı bu ikili bilimsel anlaşmanın büyük öneme sahip olduğunu değerlendiren Rektör Boztuğ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklarına teşekkür etti.