İş-Kur ve Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği işbirliği KOSGEB desteği ile projesini hazırlayan vatandaşların, projelerinin uygun görülmesi halinde 70 saatlik girişimcilik kursu sonucunda kursiyerlere sertifika verilmesinin yanı sıra 30 bin TL hibe verilerek iş kurmaları sağlanacak.

İş-Kur’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada vatandaşlara ilk etapta verilen hibe ile iş yeri açtıktan sonra işini büyütmek ve geliştirmek isterse 70 bin TL’lik geri ödemeli faizsiz destek kredisinin de sunulacağı belirtildi.

İş-Kur’dan yapılan açıklamada ayrıca, “50 kişilik kontenjan ile 70 saat sürecek kurs eğitimi boyunca kursiyerlere günlük 20 TL de cep harçlığı verilerek devamlılığın sağlanması kolaylaştırılacaktır. İşletme, pazarlama ve insan kaynaklı alanlarda destekleme yapılacağı belirtilirken projeye ilginin hayli yoğun olduğu gözlendi. Ayrıca 10 vatandaşımızın bir araya gelerek sunacakları farklı projeler de desteklemeye alınacaktır. Yoğun ilgiden ötürü aynı projenin yeniden başlatılması planlanmaktadır” dendi.

VALİ KAYMAK PROJELER HAKKINDA BİLGİ ALDI

Tunceli Valisi Osman Kaymak da İş-Kur İl Müdürlüğünü ziyaret ederek proje çalışmaları ve başvurular hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Burada bir açıklama yapan Vali Kaymak, “ İlimizde baş gösteren işsizlik sorununa karşı verdiğimiz büyük mücadelenin meyvelerini almaya başlayacağız. İş-Kur ve Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği işbirliği KOSGEB desteği ile vatandaşlarımıza iş kurma olanağı sağlanmıştır. Bölgede barışın ve huzurun etkilerini göstermesi ve devletimizin bölgeye uyguladığı pozitif ayrımcılığın İlimize katkısı gittikçe artacaktır.

Vatandaşlarımızın bu projeye olan katkısı ve talep yoğunluğu bizleri mutlu etmektedir. Projesini hazırlayıp gelen tüm vatandaşlarımıza destek verip ve eksikliklerine yardımcı olarak İlimiz kalkınmasında bir basamak olma yolunda çalışmalar ve projeler hızla devam edecektir.

Kadınlarımızın ve gençlerimizin öncelikli olarak desteklenmesi, İlimizde eksik ve yetersiz olan işletmelerin fark edilmesi, geri dönüşümünün kalıcı istihdam olması adına elimizden gelen çalışmaları ve desteklemeleri yapacağız.

Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum.  30 bin TL hibe ve işin kurulması ve büyütülmesi için faizsiz 70 bin TL ek destek kredisi büyük bir imkandır. Bu imkanın kullanılması ve işsiz bireylerimizin topluma kazandırılarak iş sahibi, işletme sahibi olabilmeleri için bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum” dedi.