Valilikten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Bazı Basın yayın organlarında ve internet sitelerinde “ İlimiz Merkez Moğultay Mahallesi Sakinlerinin Tahliye edilen askeri lojman sahasının Yeşil Alan yada Park yapılması” isteği ile ilgili haberler yapılmış ve Valiliğimize çağrıda bulundukları ifade edilerek taleplerinin yerine getirilmesi istenmiştir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla söz konusu taşınmazla ilgili olarak Valiliğimiz tarafından yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur.

İlimiz Merkez Moğultay Mahallesi askeri birlik lojmanı olarak kullanılan ve yapılan deprem tahkiki sonucunda yıkılması kararlaştırılan binaların bulunduğu 3622 metrekarelik alan İlimizde eksikliği duyulan 200 öğrenci kapasiteli Kız Öğrenci Yurdunun yaptırılması için Mili Eğitim Bakanlığına tahsis edilmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından İlimiz Merkezinde yapılacak olan 200 öğrenci kapasiteli pansiyonunun yapılacağı taşınmaz üzerinde bulunan ve çürük olması nedeniyle yıkılması gereken lojman binaları 2015 yılında Valiliğimiz tarafından yıktırılmıştır. Arsa ile ilgili olarak Tunceli Belediye Başkanlığı ile yapılan yazışmalarda sonucu imar tadilatı ve zemin etüdü yapılarak, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına bildirilmiştir.

Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından İlimiz Merkezinde yapılacak olan 200 öğrenci kapasiteli yurt binası ile ilgili protokol Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Valiliğimiz tarafından imzalanmıştır.

Bilindiği üzere son yıllarda İlimize büyük yatırımlar yapılmış ve ciddi destekler alınmaktadır. İlimizde gerek altyapı ve gerekse kamu yatırımları konusunda da büyük mesafeler alınmıştır. Amacımız Tunceli’ye yatırım yapılması, istihdamın artırılması ve ekonomik kalkınmasının sağlanmasıdır.

Valiliğimizce, İlimizin kalkınmasına ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak her proje desteklenmiştir. Söz konusu bölge İlimizin Merkezinde olup, burada ihtiyaç duyulan öğrenci yurdunun yapılması, söz konusu yerin şehir merkezine yakın olmasından dolayı, İlimizin ekonomisine özellikle de o bölgenin kalkınmasına ve ticaretin gelişmesinde de önemli rol oynayacaktır.”