Valilik tarafından başvuruya verilen yanıtta, vadide yapımı planlanan 3 baraj ve HES projesinin mahkeme kararıyla iptal edildiği, bahsi geçen baraj ve HES faaliyetlerinin gerçekleşmediği bildirildi.

Tuncelili Vatandaş Türkan Aktaş Valiliğe dilekçe ile başvuruda bulunarak, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yapımı planlanan her türlü HES faaliyetleri hakkında hukuki işlem başlatılması, faaliyetlerin sonlandırılması ve Bilgi Edinme Yasası kapsamında kendisine bilgi verilmesini talep etti.

Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner imzasıyla Aktaş’a verilen yazılı yanıtta, Munzur Vadisi Milli Parkı içinde yapımı planlanan Kaletepe Barajı ve HES, Konaktepe Barajı I ve HES, Konaktepe II Barajı ve HES ile Bozkaya Barajı ve HES projeleri ile ilgili Avukat Özgür Ulaş Kaplan tarafından Ankara 3. İdare, Ankara 8. İdare ve Ankara 10. İdare Mahkemesi’nde açılan davalar sonucunda mahkemelerin projelere ÇED raporu alınmadığı gerekçesiyle işlemleri iptal ettiği belirtildi.

Yanıtta ayrıca, “Bahsi geçen iptal kararı ile şikayet dilekçenizde talep ettiğiniz hususlar mahkemece karara bağlanmış olduğundan Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yukarıda anılan baraj ve HES faaliyetleri gerçekleşmemektedir” dendi.