Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, "Anafatma ziyaretinde restorasyon yapılmasının yanı sıra en önemli ziyaret yerlerinden biri olan Ovacık Gözeleri için ne yapılabilir bunu araştırmanızı istiyorum. Gözeler için, gerek koruma kurulu gerekse de diğer kurum ve kuruluşlar proje hazırlamalı.

vali_ic-003.jpg

Ancak hazırlanacak proje ve uygulamalar oranın doğal dokusunu bozmamalı. Ben oraya bir çok insanın, ünlülerden tutun da siyasilerin, değişik kesimlerden insanların gittiğini biliyorum. Ancak orada doğru dürüst kurban kesme yeri, lavabo, el yüz yıkama yerleri yok. Bu anlamda kendimizi mahçup hissediyoruz. Burası için bir çalışma yapılması gerekiyor. Bu işi kaymakamlık, ilçe belediyesi ile ilgili kurumların ortaklaşa yapmasını istiyorum. Yine ilçeden yerel bir dernek, bu çevre derneği olabilir bu çalışmalara dahil edilebilir. Orası halkın inancını temsil ettiği için yerel dinamikler de bu işe paydaş olmalı" dedi.

vali_ic1-001.jpg

Son zamanlarda sık sık avlanan dağ keçileriyle ilgili de ilgililere talimat veren Vali Güner, "Bunları yöre insanı kutsal olarak kabul ediyor. Korunmaları ve kaçak avcılıkla mücadele konusunda jandarma ve emniyet her türlü katkıyı vermeye hazır. Bunların yasal avcılık da dahil avlanmasını nasıl yasaklayabiliriz? Bu konuda ilgililerin çalışma yapıp sonuçlarını bana sunmalarını istiyorum" diye konuştu.

Foto: İsmail YOLERİ