Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Cemevi salonunda düzenlenen Hızır lokmasına katılanlara Tunceli’nin yöresel yemeği Zerefet ikram edildi.

Düzenlenen yemekte konuşma yapan Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Atatürk’ün Dersim’i Türkiye’nin zincirli aslanı olarak gördüğünü belirterek, “Dersim Türkiye’nin zincirli aslanı olmaya, birliğe, beraberliğe katkısını aynen devam ettirecektir. Diyap Ağa’nın dediği gibi Dersim’den vatan haini çıkmaz” dedi.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Hızır lokmasında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

vali_ic.20130215184700.jpg

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner ise, yaptığı konuşmada, “Alevi İslam inancı kaynağı itibarıyla Kuranımız, kutsal kitabımız rehber olarak Hazreti Muhammed Mustafa efendimizdir ve onun değerli damadı ve ehli beyti olan Hz. Ali efendimizden gelen bir inancın tezahürüdür. Bu inançta sevgi vardır, aşk vardır birlik vardır bütünlük vardır. Dolayısıyla bizim kaynağımız Kuran Peygamberimiz Hz. Muhammed ve yol rehberimiz de peygamberimizin de ehli beyt sevgisi imandır dediği Hz. Alidir” diye konuştu.

Alevi İslam inancının öğretilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Güner, “Bu çerçevede bizler bu inancı, değeri evlatlarımıza; çocuklarımıza, gençlerimize önemli bir kültür, önemli bir değer olarak verelim. Zamanımızda insanların, gençlerin yaşadığı en büyük buhran değersizlik ve materyalizm buhranıdır. Bu çerçevede insanın bir şeye inanması, insanın insan olması; insanın merhamet sahibi olması, insanın muhasebe yapmasını sağlar” diye konuştu.

Vali Güner’in yanı sıra Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Tunceli cemevi dedesi Ahmet Yurt, bazı Alevi dedeleri, kurum müdürleri, Emniyet Müdürlüğü personeli ve vatandaşların da katıldığı iftarın ardından Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Tunceli cemevi yönetimi tarafından yaptırılan minyatür bağlamayı Vali Güner ve Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz’a hediye etti.

Vali Güner de dedelere çeşitli hediyeler verdi.