Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş ile birlikte dün akşam 22:00 sularında Namık Kemal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Erkek Pansiyonu, bugün ise Halide Edip Kız Meslek Lisesinde incelemelerde bulunurken okul girişinde okul müdiresi Sadet Erdinç ve okul idarecileri tarafından karşılandı. Okulda ki incelemelerin ardından öğrenciler ile birlikte öğlen yemeğini yediler.

Okul ve pansiyonların tüm bölümlerini denetleyen Yonsuz, okul müdüründen bilgi aldı. Gittiği her okulda öğrencilerle sohbet edip sorunlarını dinleyen Yonsuz, amaçlarının eğitim gören öğrencilerin temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “Öğrencilerin eğitim kalitelerinin yükselmesi için elimizden gelen her türlü çabayı göstermek ve desteklerimizi sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Taşımalı eğitimde okuyan öğrencilerin günde üç çeşit sıcak yemek yemeleri için bir çalışma başlattıkarını ayrıca öğrencilerin en güzel şartlarda eğitimlerini devam etmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını, bu nedenle okulları dolaşarak eksiklikleri yerinde görüp, gerekli çalışmaları yapmak istediklerini belirten Yonsuz, “İşin bundan sonraki kısmı öğretmenlerimize kalıyor. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz de performanslarını ortaya koyarak Tunceli’nin eğitim seviyesini yükseltmek ve mevcut durumdan daha ileriye götürmek için daha fazla emek ve çaba sarf ederek başarı oranının artacağına inanıyorum” diye konuştu.

                                                                                                  Yaşar ÇİÇEK