Sonel, mesajında şunları kaydetti: “Toplumumuzda, aile ocağının temeli durumundaki kadınlarımızın, aile içindeki ve toplum yaşamımızdaki yerinin anlatılması ve onların karşılaştıkları sorunların doğru olarak tespit edilerek, bu sorunlara çözüm üretilmesi için, gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de, 8 Mart tarihi "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlanmaktadır.

Kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Tarihin her sayfasında dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş mücadeleler veren kadınlarımız, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de sağlıklı düşünen, geleceği teminat altına alınmış, gelişmiş toplum olmanın temel taşı olma özelliğini koruyarak, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaktır. 

Ülke olarak dünyada hak ettiğimiz saygınlığı kazanmamızda emeği, alın teri ve duası bulunan, Kurtuluş Savaşı mücadelesinden,  Cumhuriyetin kuruluşuna kadar hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan kadınlarımıza “dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir" diyen büyük önderimiz ATATÜRK, dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce Türk Kadınlarına seçme ve seçilme hakkını, 05 Aralık 1934 tarihinde yasal düzenleme ile vererek, Türk kadınını, dünya kadınlarının önüne geçirmiştir.

Kadınlarımızın sahip olduğu her hak, milletimizin tüm fertleri için büyük bir güven kaynağıdır. Çünkü toplumsal huzurun temini bir annenin, bir eşin kalbindeki huzurla alakalıdır. Kadınların hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde var olmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın erkek herkesin sorumluluğudur.

İlimizde de, kadınların gerek kamu gerekse özel sektörde çalışarak, emekleriyle üretime katılmaları memnuniyet vericidir. Anne, eş ve kardeş gibi en yüce unvan ve değerleri uhdesinde barındıran kadınlarımızın eğitimli, düşünen, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları ülkemizin aydınlık geleceği açısından son derece önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, annemiz, kız kardeşimiz, eşimiz olarak desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen tüm kadınlarımızın   “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutlu ve huzur dolu günler diliyorum.”