ERCAN TOPAÇ 

Vali Özkan konuya ilişkin şunları kaydetti: “Son haftalarda alınan tedbirler ve sizlerin tedbirlere olan azami riayeti sayesinde düşen Covid-19 vaka sayılarımız; yeni varyantın etkisi ile yeniden artış trendine girmiştir. 
Arkadaşlarımızın yapmış olduğu filyasyon çalışmalarında ilimizde salgın yayılımının en çok; toplu alanlarda maske ve mesafe kurallarına uyulmaması, ısıtma amacıyla kullanılan fanlı cihazların kapalı ortamlarda yarattığı yayılım, karşılıklı ev ziyaretlerinin halen devam etmesi, toplu taşıma araçlarında maske kuralına uyulmaması ve hijyene dikkat edilmemesi, iş yerlerinde eşyaların ortak kullanımı ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesi, Covid-19 pozitif hastalarımızın karantina kurallarına riayet etmemesi, hususlarından kaynaklandığı görülmektedir. 
Salgından korunmak için maske, mesafe, temizlik kurallarına uymamız çok büyük önem arz etmektedir. Ayrıca hastalığı kolay geçirebilmemiz ve ilimiz genelinde toplumsal bağışıklığı sağlayabilmemiz için aşı en büyük silahımızdır. 
Covid-19 pandemisinin yeni varyantlarının etkisini en aza indirmek için Salgın Denetim Merkezimiz ve Güvenlik birimlerimizce toplu kullanım alanlarında, toplu taşıma araçlarında maske ve mesafe denetimleri artarak devam edecektir. 
Lütfen cezalardan sakınmak için değil, sağlığımızı korumak için tedbirlere uyalım, aşımızı olalım. Denetimlerde görev alan arkadaşlarımıza yardımcı olalım. Sağlık ve mutluluk dolu günler dilerim.”