Vali Kaymak mesajında şunları kaydetti: “Haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayan, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in ve arkadaşlarının Kerbela da şehit edilişinin yıl dönümü olan Muharrem ayının ve Aşure gününün tüm İslam alemi içinde tarihi ve kültürel olarak özel bir yeri bulunmaktadır.

Kerbela olayı asırlar geçse de unutulmayacak kadar derin, anlamlı ve öğreticidir. Kerbela iyi ile kötünün, zalim ile mazlumun, haklı ile haksızlığın hesaplaşmasıdır. Bu tür müessif olayların tekrar yaşanmaması için her zamankinden daha bilgili ve uyanık olma mecburiyetindeyiz.

Bu kutsal ayda yapılacak dualar hepimizin zenginliğidir. Çünkü bu dualar yurttaşlarımız arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Kerbela`da cereyan eden zulmün bize verdiği en net mesaj toplumda nifak çıkarıcı hareketlerden uzak durmamız gerektiğidir.

 

Bu düşüncelerle, başta Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımın Muharrem Ayını tebrik ediyor, Muharrem oruçlarının ve dualarının kabulünü temenni ediyorum.”