Vali Kaymak mesajında şunları kaydetti: “Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutladığımız Kurban Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa huzur getirmesini temenni ediyorum.

Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin anımsandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, Kurban Bayramını hep birlikte karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayram günleridir.

Bayramlar, Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı, eşin, dostun, akrabanın, hastaların, büyüklerin ziyaret edildiği; yetimlerin ve buruk gönüllerin tamir edildiği; fakir-fukaranın aranıp gözetildiği; muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı; çocukların sevindirildiği; dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği; sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı; müstesna günleri ifade eder.

 

Hiç kuşkusuz dayanışma ve yardımlaşma ve böylesi özel günlerde doruğa çıkan kardeşlik duygumuz, millet olarak en büyük gücümüzdür. Sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duyguları içerisinde, daha mutlu, daha huzurlu, daha güzel yarınlara hep birlikte ulaşacağımıza inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm Tuncelili hemşerilerimin, kamu görevlisi mesai arkadaşlarımın ve aile bireylerinin, basının değerli temsilcilerinin Kurbanı Bayramını kutlar. Bayramın dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diler, saygılarımı sunarım.”