Vali Osman Kaymak mesajında şunları kaydetti: “Sosyal hayatın vazgeçilmez kurumu olan aile, bir anlamda milletin kimliği ve kültür öğelerinin bütününü ifade eder. Mukaddes değer olarak nitelendirdiğimiz aile, değerlerin taşıyıcısı ve koruyucusudur. Aile, ilk eğitim yuvası olarak sosyal bütünleşmeyi ve ülkenin kalkınmasını sağlayan sevgi, paylaşma, dayanışma ve güven gibi duyguları pekiştiren önemli bir unsurdur.

Büyüklere saygı ve küçüklere sevgiyle yaklaşmayı öğrendiğimiz, kadına aile içerisinde ana olma vasfını yüklediğimiz, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirdiğimiz sağlıklı bir ortam olması sebebiyle aile kavramı özellikle Türk Milleti için büyük önem taşımaktadır. Bu millet, esas terbiyesini aileden almaktadır, yeni neslin terbiyeli ve vatanına faydalı bir genç olması için önce aile kavramını benimsemesi ve aile terbiyesi alması gerekmektedir.

 Aile, bireyin ve toplumun gelişmesi anlamında en önemli öğe olup bireyin yaşamında çok önemli bir yer tutan temel ihtiyaçlarını karşıladığı birincil yer ve çevredir. Çocuğun kendi kendini yöneten ve özgüven sahibi bir birey olması, büyük ölçüde yetiştiği aile ortamına bağlıdır.

 Geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerin yetişeceği aile ocaklarımızın her daim tütmesini dileyerek aziz milletimizin “Aile Haftası’nı kutlar, herkese aileleriyle mutlu bir hayat sürmelerini temenni ederim.”