Vali Osman Kaymak mesajında şunları ifade etti: “24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmıştır.

Basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlamak, sorunlar hakkında özgür tartışma ortamı oluşturmak, yanlışlıkları dile getirmek, toplumsal bilinci güçlendirmek, kamu yararını gözetmek gibi toplumsal açıdan çok önemli bir işleve sahiptir. Kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu ile hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensuplarımız bu noktada çok önemli bir görev üstlenmektedirler.

Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla yerine getiren basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir

  Ulusal basınımızın yanı sıra özellikle yöremizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel gazete, radyo ve ulusal basın temsilcileri halkın bilgi edinme hakkını elde edebilmesi için gece-gündüz demeden, günün her saatinde mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveri ile çalışmaktalar.

 Değerli basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Çeşitli zorluklar içerisinde, toplumun bilgilendirilmesi, olaylara ışık tutulması, ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirmekte olan tüm basın mensuplarımızın gazeteciler ve basın bayramını kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında mutluluk ve başarılar diliyorum.”