Mesajında tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Vali Kaymak şunları kaydetti: “Bilindiği üzere, ülkemizde gazetecilerin özlük hakları 10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile iyileştirilmiş ve 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmaktadırlar. Vatandaşlarımızın en doğal hakkı olan bilgi almalarını zamanında doğru ve eksiksiz sağlayarak milletimizin vicdanının sesi olmaktadırlar.

Ülkemizde, özellikle yerelde zor bir görev üstlenen gazeteciler, toplumun gözü kulağı olma gibi bir misyon üstlenmenin yanında, kurum ve kuruluşlar ile halk arasında sağlıklı bir iletişim kurulmasına da önemli katkılarda bulunmaktadırlar.

İlimizin sosyal, kültürel, ekonomik anlamda kalkınması için yapılan çalışmalar ile projelerin paylaşılması ve kamuoyuna duyurulmasında basının katkısı büyük önem taşımaktadır.

Bu çerçevede, her zaman için doğrunun peşinde koşan, basın ahlak ilkelerine bağlı, kamu yararını her şeyin üstünde tutan, ilkeli ve tarafsız tüm gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılarının devamını dilerim.”