Vali Kaymak mesajında şunları dile getirdi:

İnsan Hakları doğuştan var olan ve insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirmek, insanın insan olması sebebiyle sahip olduğu hakların tümüdür. 'İnsan Hakları' kişiyi hür, onurlu ve özgür bir şekilde yaşatacak kurallar bütünüdür.

Ülkemizde, kökenleri, inançları veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız milletimizin eşit ve saygın fertleridir. Çağdaş devlet anlayışında etnik, dini veya mezhep temelli hiçbir ayrıma yer yoktur. Tüm vatandaşlarımız, memleketimizin her köşesinde, bu ülkenin tüm nimetlerinden faydalanabilmektedirler. Bireysel farklılıklarımız zenginliğimiz; ortak kimliğimiz ise gücümüzdür.

Ülkemizde insan hak ve özgürlüklerin korunması ve bu hakların teminat altına alınması için yasal düzenlemelere ve bu düzenlemelerin uygulanmasına büyük önem verilmektedir. İnsan haklarının korunması, geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere, 30 Haziran 2012 tarihinde 6332 sayılı Türkiye İnsan Hakları Kurumu Kanunu Resmi Gazetede yayına girmiştir. Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanlığında, İllerimizde İnsan Hakları İl ve ilçe Kurulları oluşturulmuştur. Bu kurullarda kamu görevlilerinin yanı sıra çoğunlukla yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer almakta, Kurullara yapılan başvurular değerlendirilerek, vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmektedir.

En yüksek evrensel değer olan insan haklarının ülkemizde korunması ve geliştirilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Ancak bu şekilde bireylere onurlu bir yaşamın tüm koşulları sağlanarak; huzurlu, mutlu ve güvenli bir toplum meydana getirilebilir.

Bu düşüncelerle, farklılıklara saygı, diyalog, hoşgörü ve kardeşlik anlayışının temel alındığı yaklaşımların ülkemizde ve tüm dünyada egemen olmasını diliyor, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum.