Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı devam eden 500 seyirci kapasiteli ve 5 milyon liraya mal olacak yarı olimpik yüzme havuzu inşaatında incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma yetkilileri ve inşaat sorumluları ile inşaatı gezen ve çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Vali Kaymak, olimpik yüzme havuzunun bahar dönemine kadar vatandaşların kullanabilecekleri duruma getirilmesi için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi ve incelemeler den sonra basına açıklamalarda bulundu.

Vali Kaymak açıklamasında şunları dile getirdi: “Halkımız ve sporcular bu tesisin bitmesini sabırsızlıkla bekliyor. Biz de zaman zaman inşaatın aşamalarını kontrol ederek incelemelerde bulunuyoruz. Halkımızın spora çok yaktın oluşundan dolayı İlimizde son zamanda spor alanında büyük yatırımlar yapıldı. Özellikle futbol sahamızın inşaatı bitmek üzere ve ilimize harika bir stadyum kazandırmış olacağız.

        İl ve ilçelerimizde spora olan yatırımlara hız verdik. Mazgirt ilçemizde geçtiğimiz hafta açılışını yaptığımız spor kompleksleri, Ovacık ilçemize yapımı tamamlanmak üzere olan kayak merkezi, diğer ilçelerimize yaptırılan futbol sahası ve spor alanları ilimizde sporun ne kadar ön planda olduğunu ve yatırımların bu yönde hız kesmeden devam ettiği ortadadır.

        Diğer bir husus ise yaşanan çatışmalar ve terör olayları yapılan bütün yatırımlara gölge düşürmektedir. Örneğin Ovacık ilçemize kayak tesisini yaptık lakin; terör devam ederse oraya kim gider, kim gelir dışarıdan, vatandaşlarımızın bunu sorgulaması gerekiyor.

        Bizler devletin yetkilileri olarak vatandaşlarımızı seviyoruz ve hizmet noktasında var gücümüzle mücadele ediyoruz. Huzur ve güvenin sağlanması, barış ortamının oluşması için vatandaşlarımıza büyük iş düşmektedir. Bu bağlamda vatandaşlarımızla bir olup, tek yürek olup ilimizin daha iyi seviyelere gelmesi, gelişip büyümesi için beraber mücadele edeceğiz.”