Kısa süre içinde faaliyete girecek olan yurtlarla üniversite arasında kalan alana yapılan spor komplekslerinin de yurt öğrencileri için bir kazanç olacağını belirten Vali Osman Kaymak, öğrencilerin sosyal bir ortamda okul hayatını sürdürebilmeleri adına Üniversitemiz ile koordineli bir şekilde çalışmaların devam edeceğini belirtti. Yurtkur Genel Müdürlüğü ile devamlı görüşmeler halinde olunduğunu belirten Vali Kaymak, yeni yurt projelerinin de gündemde olduğunu ve İlde yakın zamanda öğrencilerin barınma sorunu kalmayacağını belirtti.

Yurtların içini gezerek incelemelerde bulunan Vali Kaymak,  “Yurtkur İl Müdürlüğü tarafından bin 500 öğrenci kapasiteli kiralanacak olan yurtlarla birlikte İlimizde Yurtkur İl Müdürlüğüne bağlı yurt kapasitesinin 2 bin 280 öğrenci kapasitesine ulaşacaktır. Bu bağlamda üniversitemizdeki öğrenci sayısının yüzde 50’sine barınma imkanı sağlanmış olacaktır. Yurtkur Genel Müdürlüğü ile İl Müdürlüğü arasındaki görüşmelerin sonuca bağlanması, yeni yurtların yakın zamanda hizmete girecek olması ve yeni yurt projelerinin de zamanla faaliyete girmesi ile İlimizde öğrencilerimiz için barınma sorunu kalmaması için çalışmalar devam edecektir. İlimizde özel yurtların açılması, gerekse devlet imkanları ile yapılan yurtların son durumunun, öğrenci sayımızın yarısının barınması noktasında hizmet vermesi kısa süre içerisinde bu seviyeye gelmesi bizleri mutlu etmektedir. Öğrencilerimizin daha iyi imkanlarda öğrenim görebilmesi için Üniversitemizle birlikte çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Yurtlardaki incelemelerin ardından üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek çay içen ve sohbet ederek sorunlarını dinleyen Vali Kaymak daha sonra yurttan ayrıldı.