Tunceli Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım ile birlikte Göktepe ve Kızılcık Köyü’nde özel sektör tarafından hibe desteğiyle yaptırılan tesisleri inceledi.

Önce Göktepe’de yaptırılan Dersim Et tesisini inceleyen Vali Kaymak, tesis hakkında bilgi aldı.

vali_ic-030.jpgBurada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kaymak, “3 buçuk milyona mal olacak olan bu tesis ilimizdeki ilk et kesim ve işleme merkezi olacak. Özel sektör tarafından yapılan bu tesise Kırsal Kalkınma Yatırımlarına destek kapsamında Tarım Bakanlığımız da yüzde 50 hibe desteği verdi.  3-4 ay içinde açılacak. İlimizde et işleme sorunu vardı. Kesim için Diyarbakır ve komşu illere gidiliyordu. Bundan sonra ilin bütün kesim işlemleri burada yapılabilecek. Bu tesiste sadece kesim değil aynı zamanda et de işlenecek. Bölgemizde örnek bir tesis olacak” dedi.

Tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Kaymak daha sonra Kızılcık Köyü’ndeki tavukçuluk tesisini gezdi.

Burada da yetkililerden bilgi alan Kaymak, tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tesis hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, tesisin Tarım Bakanlığının yüzde 50 hibe desteğiyle yapıldığını ve 1 milyon TL’ye mal olacağını belirterek, “İlimizin en büyük ve modern tavukçuluk tesisi olacak. Banvit ile anlaşmalı. Yılda 180 bin tavuk kesme kapasitesine sahip ve 5 kişiyi istihdam edecek” dedi.

vali_ic1-009.jpg