Vali Yardımcıları Olgun Öner ve Serdar Arslantaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Atila Tamer, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Kurum Müdürleri, Karayolları yetkilileri ve Yüklenici firma yetkililerinin katımı ile gerçekleşen incelemelerde Vali Osman Kaymak öncelikle yol mühendislerinden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Kaymak, yaklaşık 150 milyon liraya mal olacak Dersim-Pertek karayolundaki çalışmaların tamamlanmasıyla Dersim-Elazığ arası ulaşımın 1,5 saatten 50 dakikaya düşeceğini belirtti.

Kaymak, “Çözüm Süreci ile oluşan huzur ortamının ardından yatırımlar devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğünce Tunceli-Pertek karayolunda başlatılan çalışmalar da aralıksız sürdürülüyor. Tunceli'nin belki hayati yollarından biri olacak. Tunceli'den Elazığ'a 1,5 saatte gidiyoruz, bu yolun tamamlanması halinde bu süre yaklaşık 50 dakikaya düşmüş olacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından insanların hayatı büyük oranda kolaylaşmış olacak. Yolun, 2016'nın altıncı ayında tamamlanması planlanıyor. Çok büyük bir çalışma. 150 milyon liraya yakın bir para harcanacak"  dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Tarkan Altuntaş da yolun 3 şeritli olacağını ifade etti.

Projenin kent açısından önemine değinen Altuntaş, Dersim-Elazığ güzergahının 65 kilometre kısalmasını sağlayacak yolun ülke ekonomisine de büyük kazançlar sağlayacağını dile getirdi.