Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Şafak Taysi tarafından karşılanan Vali Kaymak ve beraberindekiler kurumda incelemelerde bulunduktan sonra,  2016 yılında devam etmekte ve planlanmakta olan çalışmalara ilişkin brifing aldı.

 İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Vali Osman Kaymak, “Ajansımız 8 Ocak 2016 tarihi itibariyle kamu kesimine yönelik Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programı, özel sektöre yönelik ise İmalat Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programını ilan etmiştir. Bugün, yürütülen programlar kapsamında Ajansa sunulması gündemde olan projeler hakkında bilgi edindik ve paydaşlarımızın daha fazla proje üretmesi hususunda gerekli eylem ve tedbirleri değerlendirdik. Özel sektöre yönelik programımız için son başvuru tarihi 4 Mart 2016, kamu kesimine yönelik programımız için son başvuru tarihi ise 11 Mart 2016’dır. Nitelikli projeler aracılığı ile bu tür kıymetli kaynakların ilimize kullandırılması noktasında gayretlerimizi sürdüreceğiz.

Bu vesileyle yıl boyu başvuruya açık olan Ajansımızın diğer iki destek programını da vurgulamak isterim. Bunlar, bölgesel kalkınma bakımından acil ve stratejik nitelikli faaliyetlerin hızlı biçimde uygulanmasını amaçlamakta olan Doğrudan Faaliyet Desteği ve ilimizdeki kurum ve kuruluşların, kalkınma için önem arz eden çalışmalarında eksikliğini duydukları teknik alanlara yönelik uzman ve eğitim desteği sağlamayı amaçlayan Teknik Destek programıdır. Kar amacı gütmeyen tüm kurum ve kuruluşlarımız bu projelerden istifade etmek noktasında Ajansımız Tunceli Ofisini ziyaret edip uzman arkadaşlardan bilgi edinebilirler” dedi.