Vali Hakan Yusuf Güner, yayınladığı mesajda şunları söyledi:

                                              

 “Bir yılı daha acı ve tatlı yaşanmışlıkları ile geride bırakmanın, yeni umutlarla yeni bir yılı karşılamaktayız. Her yeni yıl, beraberinde yeni beklentileri de getirmektedir.

 

      2012 yılı içerisinde; Tunceli’de mevcut kaynak ve imkânlar kullanılarak kamu hizmetlerinin halkımıza en iyi biçimde sunulmasına çalışılmıştır. Yeni yılda, farklılıkların bizim için bir zenginlik kaynağı olduğunu bilerek; yüzyıllarca bu topraklarda süre gelen farklı ses ve görüşlerin varlığını sürdürdüğü, inancı ve felsefesi ne olursa olsun kimseyi ötekileştirmeden sevgi, barış ve kardeşliğin korunması; birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyor;

 

     Yeni yılda da, başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve toplumun tüm kesimlerinin birlikte el ele vererek Tunceli’mizin gelişmesi ve refahı için, vatandaşlarımızın geleceğe ümit ve güvenle bakmasını sağlayacak çalışmalar yapmak hedefimiz olacaktır.

 

     Bu düşüncelerle, 2013 yılının mutluluk ve huzur getirmesi temennisiyle, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün gelişerek devam etmesini umut ediyor; yeni yılın tüm insanlığa, sağlık ve huzur getirmesi dileklerimle, Tüm Tuncelili Hemşerilerimizin yeni yılını kutluyorum.”