Vali Güner’in yakın mesai arkadaşları tarafından Tunceli Polisevinde düzenlenen veda yemeğine, Vali Hakan Yusuf Güner, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, 4.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Rahmi Aslan, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Vali Yardımcıları Kenan Eskin, Eşref Yonsuz, Olgun Öner, kurum amirleri katıldı.

 

Yemekte Vali Güner’in iki yıllık görev süresince yaptığı çalışmaların yer aldığı fotoğraflar slayt sunumu eşliğinde gösterildi.

 

            Yemekte açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Kenan Eskin, “Sayın Valimizle geçirdiğimiz 2 yıllık zaman diliminde, bizler kader birliği yaparak, tüm kamu görevlilerin etkin ve verimli olan yönlerinin iyi değerlendirildiği ve bu deneyimlerin İlimizin gerek kalkınması ve gerekse de halkın devletle bütünleşmesi bağlamında hayata geçirildiği bir süreç geçirdik. Zamanın uzunluğu veya kısalığı göreceli olup, çok iyi değerlendirildiğinde, 2 yıllık sürecin büyük işlerin içine rahatlıkla sığdırılabildiği bir zaman dilimi olduğunu Sayın Valimiz bize gösterdi. Sayın Valimiz öncülüğünde kurulan yeni sistemde kamu hizmetleri daha verimli ve süratli bir şekilde verildiği gibi bundan sonraki idarecilerin de kolay takip edebilecekleri bu ilke, esas ve hizmet alanlarının İlimiz için birer kazanım olduğuna inanıyoruz.

vali_ic-007.jpg 

     Sayın Valimizin tüm halkımızı kucaklayan yönetim anlayışı ve yaptığı hizmetlerin bizlere ve bizden sonraki yöneticilere örnek olacağına inanıyorum. Afyon iline atanan Sayın Valimize burada sağlıklı ve huzurlu bir meslek yaşamı, değerli ailesine, eşi hanımefendiye ve çocuklarıyla birlikte mutluluk ve neşe dolu bir hayat diliyorum” dedi.

 

     Onuruna verilen veda yemeğinde konuşan Vali Hakan Yusuf Güner ise;  “Hepimizin bildiği üzere bakanlar kararı ile yeni bir ilde görevimize devam edeceğim. Değerli arkadaşlar Türkiye de iki tane fay hattı var: birincisi Kürt meselesi, ikincisi ise Alevi meselesidir. Tunceli hem tarihsel süreci hem günümüz itibari ile bu iki fay hattının kesiştiği bir noktada olan tek il Tunceli diyebiliriz. Bu yönüyle bu ilde devlet hizmetini yapmak, kamu hizmetini yapmak diğer illerden doğal olarak biraz daha farklıdır. Dolayısıyla burada görev yapan yöneticilerin saf bir koltuğu makam olarak elde etmiş olmak, bir unvanı elde etmiş olmak psikolojisi ile görev yapmaları her zaman için sorunlara ve sancılara yol açmıştır. Bu bağlamda huzurun ve güvenin sağlanması için kurumlar olarak halkı ve hizmeti anlayarak, bütünleştirerek görev yapmak; arkadaşlarımızı bu doğrultuda yönlendirerek sorunların çözümlenmesi için çaba gösterdik. Bizim sevdamız bu aziz vatanımıza, aziz milletimize ve aziz bayrağımıza hizmet etme sevdasıydı. Bizim sevdamız kamu görevlilerini ezmek, kamu görevlilerine yılgınlık yaratmak değil, tam tersi onları gördüklerimizden, bilgimizden ve tecrübelerimizden buradaki insanlara faydalı olma metodunu göstermek ve öğretmektir.

     Burada istediğiniz kadar kalkınma hamlesi icra edin, istediğiniz kadar kalkınma faaliyetleri yapın, istediğiniz kadar fiziki eksiklikleri gerçekleştirin öncelikle şunu fark etmeniz gerekiyor: Buradaki insanlar yaralı, buradaki insanlar problemli ve buradaki insanlara öncelikle sıcak bir dokunuş ve şefkat göstermek gereklidir. Daha sonra bir takım fiziki hizmetleri sunmak gerekiyor.

    Değerli arkadaşlar bizler burada geçim ehli olmaya çalıştık. Ne milletvekillerimizle, ne seçilmiş birim ve kuruluşlarla hiçbir sorun yaşamadık. Bizden önceki bizden sonraki demedik ve demek isteyenleri de kesinlikle konuşturmadık. Çünkü bu tür devlet terbiyesi bunu gerektiriyordu. Tunceli’nin ve bu yörenin 2-3 yıl sonra daha gelişmiş ve büyümüş olacağına inanıyorum ve destekliyorum.

   Bu bağlamda buradan ayrılıyorum ama nerede olursam olayım kapımın, gönlümüzün, yüreğimizin hepinize açık olduğunu bilmenizi isterim.  Hepinize teşekkürlerimi sunuyor ve Allahaısmarladık diyorum” diye konuştu.