Vali Güner, ilçede Kaymakam Memiş İnan ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Pertek Kaymakamı Memiş İnan’dan, İlçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Hakan Yusuf Güner, yaptığı toplantılarda ilçenin sorunlarını değerlendirdi.

Vali Güner, ilçenin sorunlarını ve çözüm yollarını ele aldı. Tüm kamu imkanlarının vatandaşa hizmet vermek için var olduğunu, hizmetlerin sunulmasında hiç kimseyi ayırt etmeden herkese devletin imkanlarından eşit şekilde faydalanacakları, devletin onların yanında yer aldığını birlik ve beraberlik içinde vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde geçimlerini sağlamaları, devlet büyüklerinin bunun için var olduklarını belirtti.

    Vali Güner, Kaymakamlık ziyaretinden sonra Pertek Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı Serkan Yıldız ve Hakim Ayfer Yıldız ile görüştü.

 vali_ic-006.jpg

  Vali Güner, AK Parti'den Pertek Belediye Başkanlığına seçilen Recai Vural'ı makamında ziyaret ederek yeni görevi dolayısıyla kendisini kutladı. Güner, Belediye ve Valilik olarak işbirliği içerisinde halkın huzuru ve refahı için el ele, gönül gönüle çalışacaklarını belirtti.

Belediye ziyareti ardından İlçe Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Vali Güner, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine sertifikalarını verdi.

Vali Güner, devam eden kurslar ve yeni açılacak olan kurslar hakkında da bilgi alarak halk eğitim bünyesinde verilen tarımsal kurslar çerçevesinde Tunceli Sarımsağının yaygınlaştırılması tüm halka tanıtılıp ülke çapında hak ettiği yeri ve değeri bulabilmesi için daha çok çaba sarf edeceklerini bu anlamda Tunceli sarımsağını marka haline getirmek için Valilik olarak gerekenin yapılacağını belirtti.

 

     İlçede Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün sürdürdüğü, Pertek Tarımsal Alet, Ekipman Parkı Projesi ve tarımsal faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Güner yaptığı açıklamada, “Pertek İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Köye Dönüş ve Rehabilitasyon projeleri kapsamında Pertek Tarımsal Alet Ekipman Parkı Projesi kapsamında Pertek İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde 75.000 bütçe ile ilçede değişik tarımsal makinaların alındığını belirterek, "Ekipmanlar, maddi durumu iyi olmayan, ekipmanı olmayan üreticiler tarafından çok uygun fiyatlarda alımlarını yaparak tarımsal faaliyetlerde diledikleri gibi kullanabilecekler, proje, ilçede tarımın gelişmesine, çiftçilerimizin daha kaliteli üretime yeni alınan aletlerle daha kolay ulaşabilecek ve devletimize de tarımsal katkı sağlayacaklardır" dedi.

vali_ic1-002.jpg 

    Vali Güner, Pertek İlçesinde esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi ve çocuklara oyuncak dağıttı.

     Vali Güner'in ilçedeki temaslarına Kaymakam Memiş İnan, Belediye Başkanı Recai Vural, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yurdakul Akkuş ve İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, kurum çalışanları da katıldı.