Vali Güner mesajında şunları kaydetti: “Millet olarak yeni bir Kurban Bayramını daha, hep birlikte idrak etmenin sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar sevginin, saygının, hoşgörünün diğer zamanlara oranla daha fazla öne çıktığı; kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın, paylaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı müstesna günlerdir.

 Toplum hayatımızda ayrı bir yeri olan Kurban Bayramındaki sosyal dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma sayesinde ülke çapında kardeşlik ve komşuluk duyguları en üst seviyede yaşanmakta bunun verdiği sevinci millet olarak hissetmekteyiz.

 Bayramda yoğun olarak yaşadığımız bu güzellikleri ve millet olarak sahip olduğumuz geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmamız ve bayramların haricinde de yaşamamız son derece önemlidir.

 Bayramları fırsat bilerek milletçe en fazla ihtiyaç duyduğumuz barış ve huzurun sağlanması, insanlarımız arasında sevginin, saygının ve hoşgörünün daha da artırılması için üzerimize düşen görevleri elbirliği ile yerine getirmeli, güzel ülkemizi ve geleceğimizi düşünerek hep birlikte çaba göstermeliyiz.

 Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın, kamu görevlisi mesai arkadaşlarımın ve aile bireylerinin, basının değerli temsilcilerinin Kurban Bayramını kutlar; Bayramın dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diler sevgi ve saygılar sunarım.”